maandag 16 maart 2009

Fijn weekend

Hey,

Vrijdag hebben we praktijkles gegeven. Femke en ik hebben met alle meisjes van de twee klassen CM2 (6e leerjaar) groentensoep gemaakt. Was me dat een belevenis. De meisjes deden het prima, stenen zoeken, vuur maken, potje in evenwicht zetten. Het was fijn. Ik heb er alvast heel veel voldoening uit gehaald. Vrijdag namiddag is zuster Lea ons komen halen voor een weekendje Ngetchewe.
Het was een meevaller. We hebben een fijn weekend achter de rug. Zuster Lea verblijft hier al 14 jaar en wist ons dan ook heel wat te vertellen. We zijn ook een publieke (staats)school gaan bezichtigen. Dat is echt erg. Geen banken, dus zitten de lln. gewoon in het zand op de grond. Leerkrachten die niet komen opdagen. Wij zitten duidelijk in de luxescholen.
We hebben bavianen gezien, veel bavianen met kleintjes op hun rug. Echt zalig.

Vandaag voor de eerste keer een MUZO project gedaan met CM 2 in Mboua. Morgen CM1 in Mboua, woensdag CM2 bij ons in Tada, donderdag ouderbijeenkomst waar we onze projecten voorstellen vrijdag is er geen school maar gaan we een activiteit geven aan de doven. En dan beginnen we volgende week aan onze laatste week hier op school.

enkele weetjes:
- heb ik al verteld dat ik een T-shirt van fotografie de Neve in Heldergem gezien heb, hier in het verre Afrika?
- we zijn gisteren met een heel erg oude vrachtwagen van Koza naar Mokolo gekomen. Hoe dat ding nog rijd, kan je nauwelijks begrijpen. Ik heb er alvast foto's van.
- het hier warm blijft, maar voorlopig wel nog wind die voor wat afkoeling zorgt.
en nog zoveel meer dat ik binnen een maand in geuren en kleuren kan vertellen. Ik kijk er al naar uit

Voila een kort berichtje
Nina

3 opmerkingen:

  1. dag nina, en femke

    fijn om te lezen hoe goed het met jullie gaat.
    Hopelijk is ook het muzo project meegevallen? Proficiat voor jullie hoekenwerk en andere zaken.
    Jullie werktempo is inderdaad niet echt Afrikaans.
    Geniet nog maar van alles wat jullie meemaken.
    en nog heel veel succes

    veerle (uit Haaltert)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Nina,
    Heb juist gereageerd op de inschrijvingsmail voor het weekend van Kran met KSJ. En ja ... als ik aan KSJ denk, denk ik aan jou. Dus nog gauw even naar je blog gesurft.
    Hier al een 3-tal dagen prachtig weer (om en bij de 14 graden, niet wat jij daar gewend bent natuurlijk). Wij zijn alvast in superstemming.
    Genieten jullie daar ook nog maar met volle teugen en doe zo voort. Ge doet het zeer goed.
    Groeten. Tante titi en de rest.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo,

    Het lijkt me echt een superervaring die je daar meemaakt! Ik hoop dat ik volgend jaar ook die kans krijg! Geniet van elk moment je daar bent en geef het een mooie plaats, want het is nu dat je het moet doen!

    Aurelie Van Londersele(2LO)

    BeantwoordenVerwijderen