woensdag 11 maart 2009

Week 6


Hier in Mokolo gaat alles goed.
Zaterdag hebben we soep en pannenkoeken gemaakt. Het viel in de smaak. De familie was blij! Wij ook, het heeft ons gesmaakt.
Zondag internationale dag van de vrouw. Wat een feest zou worden voor alle vrouwen. Dus wij naar het stadium (in onze nieuwe, draagbare outfit) waar alles doorgaat. Jaja défileren is hier gelijk aan feesten. Ik begrijp nog steeds niet zo goed wat daar leuk aan is. Verder wenste iedereen ons op straat een goed feest en wenste wij dat ook aan alle vrouwen. Aangezien het voor ons niet echt feest was, zijn we in de namiddag bij Annelies de hoekenwerken gaan afwerken.
Gisteren hebben we ons gewaagd aan het heuse hoekenwerk. Jaja met 86 leerlingen. Wie doet dat na? Het verliep niet altijd even vlot, wat normaal is bij een eerste keer hoekenwerk. Voor de leerlingen hier was het echt iets nieuw en niet zo vanzelfsprekend als voor de kinderen in de Vlaamse scholen. Met een dobbelsteen gooien en de pion zoveel stapjes verzetten is niet makkelijk voor de kinderen. Ik wil nu niet zeggen dat ze dom zijn ofzo, ze hebben het gewoon nog nooit eerder gedaan.
We hebben de verschillende spelletjes meermaals met handen en voeten uitgelegd. Uiteindelijk werd elk spel begrepen. De kinderen hadden er duidelijk van genoten. Het was dan ook eens iets totaal anders dan overschrijven en invullen wat op het bord staat.
Wij weten nu dat hoekenwerk met 86 lln. (4 gemiddelde Vlaamse klassen) wel degelijk lukt.
Vandaag twee lesjes Frans en een les over de kubus gegeven. Bij de les over de kubus kreeg ik van de mentor de tip om te vertrekken vanuit een parallellogram. Ik zie niet goed in wat de link is tussen de twee (het ene een vlakke figuur, het andere een ruimtefiguur?). Toen ik dat aan de mentor probeerde duidelijk te maken. Zei hij dat het beide géometrie is. Na een korte check van het hele leerplan voor CM 1. Heb ik zelf ontdekt dat de leerlingen nog niet eens het vierkant gezien hebben. Ah ja, de Afrikaanse logica is soms ver te zoeken.
Aan de schoolmaatjes, veel succes met de laatste dagen stage in het buitengewoon onderwijs.
Aan de KSJ-maatjes, hopelijk hebben jullie een onvergetelijk weekend achter de rug. Hoe gaat het met de kampinschrijvingen? De pret met Vedett fuif? Maak een mooie dag van het eetfestijn want dan is de Nina terug!
Aan alle andere maatjes, laat een reactie achter op deze blog. Dat is altijd fijn om lezen.
P.S.: vandaag zit ik al halfweg van mijn verblijf in Kameroen.
Groetjes
Nina

3 opmerkingen:

  1. Hoi nichtje!
    Tof om dit allemaal te lezen. Een hele belevenis zo te horen. Stel het nog wel en vele groetjes van ons allen.
    Leen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Nina,
    wat is er aan defileren, wat is Carnaval anders dan defileren. De KSJ springers waren op ski-we, het was blijkbaar tof maar vermoeiend. Fi en Flo met 2 voor 28 gasten. Ze kunnen dat natuurlijk wel. Vrijdag fuif van de jeugdraad, daar zullen we volgende week wel over berichten. Nu zondag jeugddag van de jeugdraad voor alle KSJ-ers en andere jeugdbewegingen. Ruben gaat gaan zeilen met het gewest. De voorbereidingen voor het eetfestijn zijn lopende. Voor de rest een verder fijn verblijf en de groetjes aan je Kameroenese familie, bedank ze in mijn naan dat je bij hen kon opgevangen worden. Als je nog extra geld op je rekening wil hebben, laat het ons weten. Kussen van mama.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jawadde Nieners, zo'n belevenissen!
    Hier alles z'n gewone gangetje. Op Kouterspace daagde wel zeer weinig volk op, dus teleurstellend. En de zaal was nochtans perfect (speciaal belichting enzo).Ik was er wel niet bij want kben nog steeds ziek. Vandaag gaat het beter, straks jeugddag. Amuseer je daar nog! We denken aan je!

    Grtjes Sanne vn de De Sloovers

    BeantwoordenVerwijderen